Време припреме: 90 минута.

Састојци:
Фил:
- 750 гр очишћених вишњи,
- 4 јаја,
- 1 паковање танких кора (500 гр.),
- 180 гр шећера,
- 150 гр гриз,
- 180 мл јогурта,
- 180 мл зејтина,
- 1 кесица прашка за пециво.
Прелив:
- 700 мл воде,
- 360 гр шећера,
- 1 кесица ванилин шећер.
Припрема:
За припрему фила одвојити беланца и жуманца. Беланца миксером умутити са шећером. Затим уз непрестано мућење додати једно по једно: жуманца, јогурт, уље, гриз и на крају прашак за пециво. Мутити док се све не сједини.





Очишћене вишње оцедити од вишка сока.
Поделити расположиве коре на 5 делова (за 5 ролата). За један ролат је потребно 3-5 кора у зависности од дебљине кора (броја кора у паковању).
За прављење ролата прву кору премазати филом, преко ње ставити следећу кору коју такође премазујемо филом, и тако док и последњу кору не премажемо филом. На почетку кора поређати вишње и коре увити у ролат. Ролате ређати у подмазан плех.






Поступак поновити за све ролате. Уколико остане неискоришћеног фила, њиме премазати ролате. Питу пећи 20 минута на 200 °C. Печену питу оставити да се охлади.

Док се пита хлади припремити прелив. У 700 мл воде сипати 360 гр шећера и једну кесицу ванилиног шећера. Кувати 10-ак минута.

Охлађену питу исећи на парчиће и прелити врелим сирупом и оставити да се охлади.
Пријатно.