Свињетина са кромпиром у тави

Време припреме: 150 минута.

Састојци:

  • 1 кг свињетине,
  • 1 кг кромпира,
  • 1 црвена паприка,
  • 1 зелена паприка,
  • 1 парадајз,
  • 1 шаргарепа,
  • 1 главица црног лука,
  • 3-4 чена белог лука,
  • уље,
  • со, бибер, алева паприка, зачин по укусу.

Припрема:

Таву подмазати уљем. Кромпир очистити и исецкати на крупније коцке. Месо такође исецкати на коцке. У таву прво ставити кромпир а затим преко њега месо.

Паприку и шаргарепу исецкати на колутове и ређати преко меса. Црни и бели лук крупније исецкати и поређати преко осталог поврћа. На крају исецкати парадајз и поређати га на врху.

У чинију ставити бибер, со, зачин, алеву паприку и прелити са 500 мл воде. Промешати и прелити садржај таве.

Поклопити таву и пећи у рерни 40 минута на 200 °C. Извадити таву из рерне, промешати садржај таве и вратити у рерну да се пече још 90 минута.

Пријатно.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *