Време припреме: 180 минута.

Састојци:
Лиснато тесто:
- 500 гр брашна;
- 250 гр маргарина из замрзивача;
- 1 кафена кашичица соли;
- 3 супене кашике зејтина;
- 250 мл воде;
- 2 жуманца.
Остало:
- мрвљени сир;
- џем;
- шећер у праху;
- беланце;
- сусам…
Припрема:
Лиснато тесто
У чинију ставити брашно, 2 жуманца, једну кафену кашичицу соли, три супене кашике зејтина и 250 мл млаке воде. Тесто умесити руком. Умешено тесто пребацити на радну површину и умесити да тесто буде глатко.





Тесто одмах развити оклагијом у правоугаону кору и нарендати маргарин.

Кору савити на следећи начин:
- савити ¼ горњег дела коре на доле;
- савити ¼ доњег дела коре на горе;
- савити ¼ левог дела коре на десно;
- савити ¼ десног дела коре на лево;
- преклопити кору као књигу.
Кору ставити у кесу и оставити 30 минута у фрижидер (или 15 минута у замрзивач).






Охлађено тесто развити оклагијом у правоугаону кору и поновити поступак савијања теста. Тесто поново оставити на 30 минута у фрижидер (или 15 минута у замрзивач).







Поступак поновити још једном, по трећи пут савити у књигу и оставити на 30 минута у фрижидер (или 15 минута у замрзивач).
Филовање
Охлађено тесто развити у правоугаону кору дебљине 5 мм и сећи на квадрате странице 4 цм за жу-жу и 8 цм за паштетице.

Мрвљени сир помешати са беланцем. Тесто филовати и преклапати у правоугаонике или троуглове (по жељи).


Лиснато тесто ређати у плех. По жељи можете жу-жу и паштетице са сиром премазати жуманцем и посути сусамом.



Слатке паштетице по жељи посути шећером у праху.



Пријатно.