Време припреме: 240 минута.
Састојци:
Тесто:
- 300 гр брашна
- 150 мл зејтина
- 1 прашак за пециво
- 6 јаја
- 500 мл воде
Фил:
- 1 л млека
- 3 пудинга од ваниле
- 10 кашика шећера (200 гр)
- 1 маргарин (250 гр)
- 100 гр шећера у праху
Припрема:
Воду и зејтин сипати у шерпу и кувати док не почне да ври. Када проври склонити са шпорета, сипати брашно и прашак за пециво и промешати кашиком.
Тесто охладити на собној температури.
Док се тесто хлади припремити фил. У шерпу сипати 700 мл млека и 10 кашика шећера. У чинију сипати остатак млека сипати и пудинг и умутити га. Пудинг сипати у шерпу и уз непрестано мешање кувати на тихој ватри док се не згусне. Пудинг охладити на собној температури.
У охлађено тесто ставити 6 јаја и умутити миксером (жицама за тесто). У тепсију ставити папир за печење и кашичицом вадити тесто, обликовати и стављати на папир за печење. Пећи 20-25 минута на 250 ºC. Рерну НЕ ОТВАРАТИ док се тесто не испече.
Док се тесто пече умутити маргарин са шећером у праху.
У умућени маргарин уз додати пудинг и смесу сјединити миксером.
Печене крофне исећи на пола и пунити филом од пудинга.
Готове принцес крофне украсити шећером у праху или топљеном чоколадом.
Пријатно.