Принцес крофне

Време припреме: 240 минута.

Састојци:

Тесто:

  • 300 гр брашна
  • 150 мл зејтина
  • 1 прашак за пециво
  • 6 јаја
  • 500 мл воде

Фил:

  • 1 л млека
  • 3 пудинга од ваниле
  • 10 кашика шећера (200 гр)
  • 1 маргарин (250 гр)
  • 100 гр шећера у праху

Припрема:

Воду и зејтин сипати у шерпу и кувати док не почне да ври. Када проври склонити са шпорета, сипати брашно и прашак за пециво и промешати кашиком.

Тесто охладити на собној температури.

Док се тесто хлади припремити фил. У шерпу сипати 700 мл млека и 10 кашика шећера. У чинију сипати остатак млека сипати и пудинг и умутити га. Пудинг сипати у шерпу и уз непрестано мешање кувати на тихој ватри док се не згусне. Пудинг охладити на собној температури.

У охлађено тесто ставити 6 јаја и умутити миксером (жицама за тесто). У тепсију ставити папир за печење и кашичицом вадити тесто, обликовати и стављати на папир за печење. Пећи 20-25 минута на 250 ºC. Рерну НЕ ОТВАРАТИ док се тесто не испече.

Док се тесто пече умутити маргарин са шећером у праху.

У умућени маргарин уз додати пудинг и смесу сјединити миксером.

Печене крофне исећи на пола и пунити филом од пудинга.

Готове принцес крофне украсити шећером у праху или топљеном чоколадом.

Пријатно.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *