Време припреме: 60 минута.

Састојци:
- 1 главица црног лука
- празилук
- ½ шоље пиринча
- 1-2 шаргарепе
- 4-5 кромпира
- 200 гр спанаћа
- 1 јаје
- 1 супена кашика гриза
- ловоров лист
- сол (или зачин) и млевени црни бибер (по жељи)
- карфиол (по жељи)
Припрема:
Упржити на уљу или маст ситно исецкан црни лук, празилук и изрендану шаргарепу.
Спанаћ опрати, ситно исецкати и додати у шерпу. Сипати воду, додати исечен кромпир, пиринач, ловоров лист, карфиол и кувати.
Када је кромпир скуван изгњечити га виљушком и додати умућено јаје и гриз. Зачинити по укусу. Сервирати уз јогурт.
Пријатно.