Тулумбе

Време припреме: 3 сата.

Укупно време: 4 сата.

Састојци:

Тесто:

  • ½ л воде
  • 1 шољица уља
  • 350 гр брашна
  • 5 јаја
  • 1 кашика нишесте (густина)

Шербет:

  • 800 гр шећера
  • 1 л воде
  • 1 лимун

Припрема:

У 1 л воде сипати 800 гр шећера и лимун исечен на танке колутове. Кувати око 30 минута на тихој ватри и оставити да се хлади.

У ½ л воде сипати шољицу зејтина. Кувати до тачке кључања. Склонити са ватре и додати 350 гр брашна. Умесити тесто кашиком, да нема грудвица и оставити да се хлади.

У охлађену смесу ставити 5 јаја и кашику нишесте. Мутити миксером, жицама за тесто док маса не постане глатка.

Тесто стављати у калуп за тулумбе и пржити у уљу на тихој ватри.

Пржене тулумбе стављати у охлађен шербет.

Пријатно.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *