Време припреме: 3 сата.
Укупно време: 4 сата.
Састојци:
Тесто:
- ½ л воде
- 1 шољица уља
- 350 гр брашна
- 5 јаја
- 1 кашика нишесте (густина)
Шербет:
- 800 гр шећера
- 1 л воде
- 1 лимун
Припрема:
У 1 л воде сипати 800 гр шећера и лимун исечен на танке колутове. Кувати око 30 минута на тихој ватри и оставити да се хлади.
У ½ л воде сипати шољицу зејтина. Кувати до тачке кључања. Склонити са ватре и додати 350 гр брашна. Умесити тесто кашиком, да нема грудвица и оставити да се хлади.
У охлађену смесу ставити 5 јаја и кашику нишесте. Мутити миксером, жицама за тесто док маса не постане глатка.
Тесто стављати у калуп за тулумбе и пржити у уљу на тихој ватри.
Пржене тулумбе стављати у охлађен шербет.
Пријатно.