Време припреме: 90 минута.
Састојци:
- 2 главица црног лука
- 1 већа шаргарепа
- 2-3 свеже (или из замрзивача) паприке
- 400 гр грашка
- 4-5 кромпира
- 300 гр свињског (или пилећег) меса
- 2 свежа парадајза (или 2 шољице пасираног парадајза)
- сол (или зачин), алева паприка и млевени црни бибер (по жељи)
Припрема:
Упржити на уљу или маст ситно исецкан црни лук, исецкану паприку и изрендану шаргарепу.
Када се упржи додати исецкано месо, и сипати воду да се кува. После 30 минута додати грашак и кромпир исецкан на коцкице.
Пред крај кувања изгњечити куване кромпире. Додати парадајз и алеву паприку. Зачинити по укусу.
Служити уз помфрит.
Пријатно.