Мераклијска пица

Време припреме: 40 минута.

Укупно време: 100 минута.

Састојци (за 2 плеха):

Тесто:

  • 1 шољица јогурта
  • 1 шољица уља
  • 1 јаје
  • ½ коцке квасца
  • 1 кашика гриза
  • 350 гр брашна
  • сол.

Фил:

  • 200 гр шунке
  • 150 гр печенице
  • 200 гр качкаваља
  • 400 гр свежих шампињони
  • кечап
  • љуте папричице (по жељи)
  • оригано.

Припрема:

Ставити у чинију јогурт, уље, јаје, гриз, квасац, брашно и сол. Руком умесити тесто, и оставити да надође.

Шампињоне очистити, исецкати и скувати.

Тесто поделити на два дела, по један за сваки плех. Тесто руком растањити преко целог плеха, премазати га кечапом и поређати шунку, печеницу и шампињоне. Нарендати качкаваљ и посути оригано. По жељи исецкати пар љутих папричица.

Пећи 15 минута у претходно загрејаној рерни на 250 °C.

Пицу исецкати на троуглове и служити уз кечап и пиво или газирани сок.

Пријатно.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *