Време припреме: 40 минута.
Укупно време: 100 минута.

Састојци (за 2 плеха):
Тесто:
- 1 шољица јогурта
- 1 шољица уља
- 1 јаје
- ½ коцке квасца
- 1 кашика гриза
- 350 гр брашна
- сол.
Фил:
- 200 гр шунке
- 150 гр печенице
- 200 гр качкаваља
- 400 гр свежих шампињони
- кечап
- љуте папричице (по жељи)
- оригано.
Припрема:
Ставити у чинију јогурт, уље, јаје, гриз, квасац, брашно и сол. Руком умесити тесто, и оставити да надође.

Шампињоне очистити, исецкати и скувати.
Тесто поделити на два дела, по један за сваки плех. Тесто руком растањити преко целог плеха, премазати га кечапом и поређати шунку, печеницу и шампињоне. Нарендати качкаваљ и посути оригано. По жељи исецкати пар љутих папричица.


Пећи 15 минута у претходно загрејаној рерни на 250 °C.
Пицу исецкати на троуглове и служити уз кечап и пиво или газирани сок.
Пријатно.