Гурмански шкембићи

Аутор: KK™

Састојци:

  • ½ кг шкембића,
  • 100 грама димљене сланине,
  • 2 главице црног лука,
  • 3 чена белог лука,
  • веза зелени,
  • 200 гр пиреа од парадајза,
  • 2 дцл белог вина,
  • 5-6 зрна бибера,
  • ловоров лист,
  • 3 кашике презли,
  • мало соли, уља , алеве паприке, першуна и по потреби лимуновог сока,
  • пармезан или неки други тврди сир.

Припрема:

Добро очишћене и опране шкембиће налити водом, додати очишћену и на колутове исечену зелен, ловоров лист, бибер и сол и кувати док шкембићи не омекшају.

Шкембиће извадити из воде у којој су се кували и исећи на резанце.

На мало уља пропржити на коцкице исечену сланину и ситно исецкан црни лук затим додати куване резанце шкембића, алеву паприку, пире од парадајза и презле, налити вином и водом у којој су се кували шкембићи, заједно с колутовима зелени, па све кувати још десетак минута.

Умешати изгњечен бели лук и сецкан першун, скинути с ватре.

По потреби зачинити лимуновим соком.

Послужити уз стругани пармезан или неки други тврди сир.

Пријатно.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *