Аутор: KK™
Састојци:
- 1 кг говеђих шкембића
- 2 јајета
- 3 кашике масти
- 3 чена белог лука
- 1 веза зелени
- 5 зрна бибера
- 1 лист лорбера
- мало мрвица (презле)
- брашно
- сол.
Припрема:
Очишћене шкембиће опрати у неколико вода, посолити, додати везу зелени, 5 зрна бибера, 3 чена белог лука и 1 лист лорбера, па ставити у експрес-лонац и кувати око пола сата од момента када почне да шишти. У обичном лонцу треба кувати око 5 часова на тихој ватри.
Лонац скинути са шпторета, а када се охлади, отворити и извадити шкембиће. Оцедити их од воде, охладити, исећи на четвртасте комаде, свако парче најпре уваљати у брашно, затим у размућена јаја и најзад у мрвице. Пржити их на врелој масти или уљу са обе стране да порумене.
Служити топле.
Пријатно.