Поховани шкембићи

Аутор: KK™

Састојци:

  • 1 кг говеђих шкембића
  • 2 јајета
  • 3 кашике масти
  • 3 чена белог лука
  • 1 веза зелени
  • 5 зрна бибера
  • 1 лист лорбера
  • мало мрвица (презле)
  • брашно
  • сол.

Припрема:

Очишћене шкембиће опрати у неколико вода, посолити, додати везу зелени, 5 зрна бибера, 3 чена белог лука и 1 лист лорбера, па ставити у експрес-лонац и кувати око пола сата од момента када почне да шишти. У обичном лонцу треба кувати око 5 часова на тихој ватри.

Лонац скинути са шпторета, а када се охлади, отворити и извадити шкембиће. Оцедити их од воде, охладити, исећи на четвртасте комаде, свако парче најпре уваљати у брашно, затим у размућена јаја и најзад у мрвице. Пржити их на врелој масти или уљу са обе стране да порумене.

Служити топле.

Пријатно.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *