Време припреме: 150 минута.

Sastojci:
- 1 кг брашна
- ½ л млека
- 1 коцка квасца
- 5 јаја
- 1 кашика шећера
- ½ кашике соли
- 1 шољица уља
- 1 маргарин
- сусам или ким (по жељи)
- 300 гр ситног сира
Припрема:
У млако млеко ставити коцку квасца, шећер, сол и мало брашна да квасац надође.
У чинију ставити брашно, 3 јаја, шољицу уља и квасац који је надошао и замесити средње тесто и оставити тесто да надође.
Припремити фил: сир измешати са 2 беланца. 1 кашику уља умутити са 2 жуманца и касније користити за премазивање готових кифлица.
Када тесто надође оклагијом развити кору правоугаоног облика и нарендати маргарин из замрзивача.

Кору увити у ролат и исећи на 3 дела. Сваки део растањити оклагијом у правоугаони облик.


Истањено тесто исећи на троуглове. На сваки троугао ставити кашичицу фила.

Сваки троугао увити у кифлицу. Кифлице ређати у подмазан плех. Кифлице премазати претходно припремљеним уљем и жуманцима и посути сусамом или кимом по жељи.

Кифлице пећи 20 минута у претходно загрејаној рерни на 220°C.
Печене кифле не покривати и оставити да се охладе како би биле хрскаве. Уколико волите мекше кифле покријте их крпом и оставите да се охладе.
Пријатно.