Кифлице са сиром

Време припреме: 150 минута.

Sastojci:

  • 1 кг брашна
  • ½ л млека
  • 1 коцка квасца
  • 5 јаја
  • 1 кашика шећера
  • ½ кашике соли
  • 1 шољица уља
  • 1 маргарин
  • сусам или ким (по жељи)
  • 300 гр ситног сира

Припрема:

У млако млеко ставити коцку квасца, шећер, сол и мало брашна да квасац надође.

У чинију ставити брашно, 3 јаја, шољицу уља и квасац који је надошао и замесити средње тесто и оставити тесто да надође.

Припремити фил: сир измешати са 2 беланца. 1 кашику уља умутити са 2 жуманца и касније користити за премазивање готових кифлица.

Када тесто надође оклагијом развити кору правоугаоног облика и нарендати маргарин из замрзивача.

Кору увити у ролат и исећи на 3 дела. Сваки део растањити оклагијом у правоугаони облик.

Истањено тесто исећи на троуглове. На сваки троугао ставити кашичицу фила.

Сваки троугао увити у кифлицу. Кифлице ређати у подмазан плех. Кифлице премазати претходно припремљеним уљем и жуманцима и посути сусамом или кимом по жељи.

Кифлице пећи 20 минута у претходно загрејаној рерни на 220°C.

Печене кифле не покривати и оставити да се охладе како би биле хрскаве. Уколико волите мекше кифле покријте их крпом и оставите да се охладе.

Пријатно.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *