Сируп од наранџе и лимуна

Време припреме: 60 минута.

Укупно време: 2 дана.

Састојци (за 3 литра сирупа):

  • 3 замрзнуте наранџе
  • 1 замрзнут лимун
  • 1 кг шећера
  • 2 л воде

Припрема:

Наранџе и лимун изрендати, ставити у 2 л воде и оставити да одстоји 24 часа.

Сутрадан процедити кроз газу и ставити 1 кг шећера. Мешати док се шећер не растопи.

Сируп сипати у флаше. Сируп чувати у фрижидеру најдуже 7 дана.

У чаши растварати водом у односу 1:5.

Живели.

Смесу која остане после цеђења сирупа искористити за прављење јафа колача, колача са наранџом или колача са наранџом и орасима.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *