Запечене палачинке

Време припреме: 45 минута.

Састојци:

  • 2 главице црног лука
  • 300 гр млевеног меса
  • 2 свежа парадајза (или 2 шољице пасираног парадајза)
  • 10 палачинки (за припрему кликнути овде)
  • 2 јаја
  • 1 шоља јогурта
  • 100 гр мрвљеног сира
  • сол (или зачин) и млевени црни бибер.

Припрема:

Црни лук ситно исецкати и упржити га на масти или уљу. Додати млевено месо и парадајз. Пржити 15 минута на средњој ватри.

Када се месо упржи зачинити га зачином и бибером.

Припремљеним филом филовати палачинке и ређати у ватросталну чинију.

Умутити жицом 2 јаја. Додати јогурт и сир. Добијеном смесом прелити палачинке у ватросталној чинији.

Пећи 10 минута у загрејаној рерни на 200°C.

Служити уз кечап и мајонез.

Пријатно.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *