Време припреме: 45 минута.

Састојци:
- 2 главице црног лука
- 300 гр млевеног меса
- 2 свежа парадајза (или 2 шољице пасираног парадајза)
- 10 палачинки (за припрему кликнути овде)
- 2 јаја
- 1 шоља јогурта
- 100 гр мрвљеног сира
- сол (или зачин) и млевени црни бибер.
Припрема:
Црни лук ситно исецкати и упржити га на масти или уљу. Додати млевено месо и парадајз. Пржити 15 минута на средњој ватри.

Када се месо упржи зачинити га зачином и бибером.
Припремљеним филом филовати палачинке и ређати у ватросталну чинију.


Умутити жицом 2 јаја. Додати јогурт и сир. Добијеном смесом прелити палачинке у ватросталној чинији.

Пећи 10 минута у загрејаној рерни на 200°C.
Служити уз кечап и мајонез.
Пријатно.