Време припреме: 90 минута.

Састојци:
- 250 гр брашна
- 1 прашак за пециво
- ½ кафене кашичице соде бикарбоне
- 2 кафене кашичице какаа
- 175 гр шећера
- 1 кесица ванилиног шећера
- 150 гр чоколаде за кување
- 250 мл млека
- 90 мл уља
- 1 јаје
- какао крем (по жељи).
Припрема:
У чинију ставити брашно, шећер, ванилин шећер, прашак за пециво, соду бикарбону, какао и рендану чоколаду. Све застојке измешати.
У другу чинију ставити јаје, млеко и уље, измешати и сипати у прву чинију.

Добијену смесу измешати и кашиком стављати у апарат за мафине. Пре сваког печења калуп премазивати уљем.

По жељи калуп напунити до пола, ставити кашичицу какао крема и допунити калуп.
Мафине пећи 10 минута и вадити дрвеном или пластичном кашиком.
Опционо је могуће мафине сипати у силиконске калупе за мафине и пећи у загрејаној рерни 20 минута на 200°C.
Пријатно.