Чоколадни мафини

Време припреме: 90 минута.

Састојци:

  • 250 гр брашна
  • 1 прашак за пециво
  • ½ кафене кашичице соде бикарбоне
  • 2 кафене кашичице какаа
  • 175 гр шећера
  • 1 кесица ванилиног шећера
  • 150 гр чоколаде за кување
  • 250 мл млека
  • 90 мл уља
  • 1 јаје
  • какао крем (по жељи).

Припрема:

У чинију ставити брашно, шећер, ванилин шећер, прашак за пециво, соду бикарбону, какао и рендану чоколаду. Све застојке измешати.

У другу чинију ставити јаје, млеко и уље, измешати и сипати у прву чинију.

Добијену смесу измешати и кашиком стављати у апарат за мафине. Пре сваког печења калуп премазивати уљем.

По жељи калуп напунити до пола, ставити кашичицу какао крема и допунити калуп.

Мафине пећи 10 минута и вадити дрвеном или пластичном кашиком.

Опционо је могуће мафине сипати у силиконске калупе за мафине и пећи у загрејаној рерни 20 минута на 200°C.

Пријатно.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *