Време припреме: 120 минута.

Састојци:
- 1 кг брашна
- ½ л млека
- 1 коцка свежег квасца
- 500 гр мрвљеног сира
- 5 јаја
- 600 гр свињске масти
- сусам
- сол.
Припрема:
У млако млеко ставити квасац и 2 јаја. Размутити и сипати у чинију са 500 гр брашна и посолити. Руком умесити тесто и оставити 10-ак минута да одстоји на собној температури.
За припрему фила у чинију ставити сир, 3 јаја и посолити по потреби. Састојке измешати.
Тесто поделити на 4 дела, а сваки од њих на 6 делова, тако да се добију 24 лоптице.


6 лоптица оклагијом растањити, премазивати их машћу и поређати једну преко друге. Поступак поновити за преостале лоптице.


Сваки од 4 делова оклагијом растањити у правоугаони облик. Премазати машћу и ставити ¼ фила на кору, тако да се по половина постави са горње и доње странице коре.

Кору увити у ролат до половине са једне и друге стране.


Ролате ређати у подмазан плех, премазати их машћу и посути сусамом.

Пећи одмах 40 минута у претходно загрејаној рерни на 200 °C.
Печену питу извадити из рерне и прекрити влажном крпом да би била мекана.
Пријатно.