Време припреме: 180 минута.

Састојци:
- 500 гр белог пасуља (тетовац)
- 2 главице црног лука
- 1 струк прази лук
- 1 већа шаргарепа
- 3 свеже паприке (или из замрзивача)
- 3 суве паприке
- 200 гр кобасица
- зачин
- алева паприка.
Припрема:
У шаерпу ставити пасуљ, налити водом и кувати 10 минута на јакој ватри.
Просути воду и налити другу. Додати 1 главису сецканог црног лука, сецкан празилук, сецкану свежу паприку, суву паприку и рендану шаргарепу. Кувати на тихој ватри 120 минута (време кувања зависи од врсте пасуља, пасуљ је готов када зрно може да се изгњечи виљушком).
Када је пасуљ скуван, извадити суву паприку и ољуштити је. Паприку вратити у шерпу. Изњечити виљушком ½ зрна пасуља.
У тигањ исецкати главицу црног лука и упржити га на масти или уљу. Када се упржи склонити тигања са ватре, додати ½ кашике алеве паприке, промешати и додати у пасуљ.
Пасуљ зачинити по укусу и пребацити у земљану посуду. У пасуљ ставити кобасице. Пећи 20 минута у претходно загрејаној рерни на 250 °C.

Служити топло.
Пријатно.