Време припреме: 45 минута.

Састојци:
- 250 гр брашна
- 150 гр шаћера
- 250 гр јабука (2 веће јабуке)
- 1 прашак за пециво
- ½ кафене кашичице соде бикарбоне
- 1 кесица ванилиног шећера
- ½ лимуна
- 1 јаје
- 80 мл уља
- 250 мл јогурта
- 1 кафена кашичица цимета.
Припрема:
Јабуке очистити, исецкати на ситне коцкице и прелити лимуновим соком.
У чинију ставити брашно, шећер, прашак за пециво, соду бикарбону, цимет и ванилин шећер. Смесу измешати кашиком.
У другу чинију умутити јаје, уље и јогурт. Добијену смесу сипати у чинију за брашном и измешати.

Додати сецкане јабуке и промешати.

Добијену смесу сипати у подмазан плех и пећи 30 минута у претходно загрејаној рерни na 200 °C.
Печен колач охладити, сећи на ромбоиде и посути шећером у праху.
Пријатно.