Колач са јабуком

Време припреме: 45 минута.

Састојци:

  • 250 гр брашна
  • 150 гр шаћера
  • 250 гр јабука (2 веће јабуке)
  • 1 прашак за пециво
  • ½ кафене кашичице соде бикарбоне
  • 1 кесица ванилиног шећера
  • ½ лимуна
  • 1 јаје
  • 80 мл уља
  • 250 мл јогурта
  • 1 кафена кашичица цимета.

Припрема:

Јабуке очистити, исецкати на ситне коцкице и прелити лимуновим соком.

У чинију ставити брашно, шећер, прашак за пециво, соду бикарбону, цимет и ванилин шећер. Смесу измешати кашиком.

У другу чинију умутити јаје, уље и јогурт. Добијену смесу сипати у чинију за брашном и измешати.

Додати сецкане јабуке и промешати.

Добијену смесу сипати у подмазан плех и пећи 30 минута у претходно загрејаној рерни na 200 °C.

Печен колач охладити, сећи на ромбоиде и посути шећером у праху.

Пријатно.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *