Мусака од кромпира

Време припреме: 60 минута.

Састојци:

  • 1 кг кромпира
  • 300 гр мешаног млевеног меса
  • 2 главице црног лука
  • 1 већа шаргарепа
  • 150 мл млека
  • 2 јаја
  • алева паприка
  • сол (или зачин) и млевени црни бибер.

Припрема:

Црни лук и шаргарепу ситно исецкати и упржити на масти или уљу. Додати млевено месо и још мало пржити док месо не добије браонкасту боју (10 минута). При крају зачинити алевом паприком, бибером и зачином.

Кромпир исећи на колутове. Једну половину поређати на дно ватросталне чиније. Преко кромпира сипати упржено млевено месо. Преко меса поређати преостали кромпир. Посолити или ставити зачин преко кромпира по укусу.

Сипати чашу воде (200 мл), ставити поклопац или алуминијумску фолију. Пећи 30 минута у претходно загрејаној рерни на 250 °C.

Жицом умутити 2 јајета и млеко, прелити преко мусаке и пећи у рерни још 10 минута.

Служити топло.

Пријатно.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *