Време припреме: 120 минута.

Састојци:
- 1 кг свињских шницли
- 1 шољица јогурта (160 мл)
- 1 шољица пасираног парадајза (160 мл)
- 1 шољица белог вива (160 мл)
- ½ шољице свежег млека (80 мл)
- 4 чена белог лука
- зачин и млевени црни бибер.
Припрема:
Шницле излупати тучком за месо. Ставити зачин и бибер и умотати их у ролну.


Шницле поређати у чинију и прелити млеком. Оставити их да одстоје 20 минута.


Шницле пржити на тихој ватри, са обе стране око 2 минута. Пржене шницле ређати у ватросталну чинију. Исецкати бели лук и стављати преко шницли.


У тигањ где су пржене шницле сипати парадајз, јогурт и вино. Промешати и прелити шницле.


Покрити поклопцем или алуминијумском фолијом и пећи 30 минута у претходно загрејаној рерну на 250 °C.
Шницле служити уз кромпир пире.
Пријатно.