Шницле у парадајз сосу

Време припреме: 120 минута.

Састојци:

  • 1 кг свињских шницли
  • 1 шољица јогурта (160 мл)
  • 1 шољица пасираног парадајза (160 мл)
  • 1 шољица белог вива (160 мл)
  • ½ шољице свежег млека (80 мл)
  • 4 чена белог лука
  • зачин и млевени црни бибер.

Припрема:

Шницле излупати тучком за месо. Ставити зачин и бибер и умотати их у ролну.

Шницле поређати у чинију и прелити млеком. Оставити их да одстоје 20 минута.

Шницле пржити на тихој ватри, са обе стране око 2 минута. Пржене шницле ређати у ватросталну чинију. Исецкати бели лук и стављати преко шницли.

У тигањ где су пржене шницле сипати парадајз, јогурт и вино. Промешати и прелити шницле.

Покрити поклопцем или алуминијумском фолијом и пећи 30 минута у претходно загрејаној рерну на 250 °C.

Шницле служити уз кромпир пире.

Пријатно.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *