Време припреме: 90 минута.

Састојци:
- 300 гр брашна
- 2 јаја
- 1 супена кашика уља
- 1 коцка квасца
- 1 шољица млека (160 мл)
- 100 гр пилећих прса
- 100 гр сира
- презле
- сол и зачин.
Припрема:
Квасац размутити у шољици млека. У чинију ставити 2 жуманца, размућени квасац, уље, 1 кафену кашичицу зачина, мало соли и брашно. Руком умесити тесто и оставити на собној температури 30 минута да надође.
Оклагијом развити тесто у правоугаону кору. Ножем поделити тесто на12 до 16 делова. На сваки дао ставити мало ренданих пилећих прса и сира и увити у ролат.

Беланац умутити виљушком. Сваку пирошку умочити у беланац а затим уваљати у презле и пржити на загрејаном уљу или масти на средњој ватри.

Пржене пирошке ставити на кухињски убрус или салвете да отпусте вишак масноће.
Служити топло.
Пријатно.