Пирошке

Време припреме: 90 минута.

Састојци:

  • 300 гр брашна
  • 2 јаја
  • 1 супена кашика уља
  • 1 коцка квасца
  • 1 шољица млека (160 мл)
  • 100 гр пилећих прса
  • 100 гр сира
  • презле
  • сол и зачин.

Припрема:

Квасац размутити у шољици млека. У чинију ставити 2 жуманца, размућени квасац, уље, 1 кафену кашичицу зачина, мало соли и брашно. Руком умесити тесто и оставити на собној температури 30 минута да надође.

Оклагијом развити тесто у правоугаону кору. Ножем поделити тесто на12 до 16 делова. На сваки дао ставити мало ренданих пилећих прса и сира и увити у ролат.

Беланац умутити виљушком. Сваку пирошку умочити у беланац а затим уваљати у презле и пржити на загрејаном уљу или масти на средњој ватри.

Пржене пирошке ставити на кухињски убрус или салвете да отпусте вишак масноће.

Служити топло.

Пријатно.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *