Сарма од киселог купуса

Време припреме: 210 минута.

Састојци:

  • 1 главица киселог купуса
  • 200 гр сувог меса
  • 300 гр мешаног млевеног меса
  • 2 веће шаргарепе
  • 1 мањи струк празилук
  • 3 главице црни лук
  • 150 гр пиринча
  • ловоров лист
  • алева паприка
  • сол (или зачин) и млевени црни бибер.

Припрема:

Црни лук и празилук  ситно исецкати, шаргарепу изрендати и све то упржити на масти или уљу. Додати млевено месо, пиринач, 150 гр сувог меса исеченог на коцкице, ловоров лист и бибер. Пржити док месо не добије браонкасту боју (15 минута). При крају зачинити алевом паприком и зачином.

Одвојити листове купуса од главице. Неколико листова поређати на дно шерпе где ће се сарме кувати. Лист купуса ставити у руку, кашичицом ставити фил на средину листа. Лист савити са леве и десне стране, да се покрије фил и савити у ролну. Овако увијене сарме ређати у шерпу. Када се поређају све сарме, преко ставити ловоров лист и крупно сецкано преостало суво месо.

Све то прекрити са још пар листова киселог купуса, сипати воду (да се види вода у шерпи али да не прекрије сарме). Поклопити и кувати на тихој ватри 2 сата.

Када се сарме скувају склонити листове купуса са врха и пећи 15 минута у претходно загрејаној рерни на 250°C.

Служити топло уз црно вино.

Пријатно.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *