Кремпита

Време припреме: 60 минута.

Састојци:

Корице:

  • 4 жуманца
  • 6 супене кашике шечера (120 гр)
  • 6 супене кашике млека (50 мл)
  • 6 супене кашике уља (50 мл)
  • 6 супене кашике брашна (150 гр)
  • 1 прашак за пециво
  • шећер у праху (за посипање горње корице).

Фил:

  • 3 кесице пудинга од ваниле
  • 750 мл воде
  • 4 беланца
  • 300 гр шећера
  • 3 кесице ванилин шећера.

Припрема:

Припремити две корице. За припрему једне корице умутити 2 жуманца. Уз непрестано мућење додати  3 кашике шећера (60 гр), 3 кашике млека (25 мл), 3 кашике уља (25 мл), 3 кашике брашна (75 гр) и ½ кесице прашка за пециво. У плех ставити папир за печење и сипати умућену смесу. Пећи 10 минута у претходно загрејаној рерни на 200 °C. Поступак поновити и за другу корицу. Печене корице извадити из плеха, скинути папир и ставити на крпу да се охладе.

За припрему фила ставити 500 мл воде у шерпу и загрејати је (да не прокључа). У остатак воде размутити пудинг и сипати у шерпу са врућом водом уз непрестано мешање. Када се пудинг скува склонити са шпорета. У чинију умутити 4 беланца. Уз непрестано мућење додавати шећер и ванилин шећер. У умућена беланца кашиком стављати врућ пудинг у мепрестано мућење.

Једну корицу ставити у плех, сипати припремљени фил преко и поклопити другом корицом.

Посипати шећер у праху преко горње корице.

Кремпиту ставити у фрижидер да се охлади. Охлађену кремпиту сећи на коцке и служити.

Пријатно.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *