Печена скуша у фолији

Време припреме: 45 минута.

Укупно време: 12 сати.

Састојци:

  • 1 кг скуше
  • 7 чена белог лука
  • 1 лимун
  • 40 мл уља
  • 60 мл белог вина
  • першун
  • сол.

Припрема:

Рибу очистити и исећи главу и реп.

У тепсију ставити алуминијумску фолију и преко ставити рибу.

Исецкан першун ставити у тањирић и сипати мало уља. Додати исецкан бели лук и лимунов сок. Промешати и кашичицом ставити у утробу рибе. Преостало уље и бело вино сипати у утробу рибе.

Рибу прекрити фолијом и оставити да преноћи у фрижидеру.

Пећи 30 минута у претходно загрејаној рерни на 250 °C.

Служити уз кромпир салату.

Пријатно.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *