Време припреме: 45 минута.
Укупно време: 12 сати.

Састојци:
- 1 кг скуше
- 7 чена белог лука
- 1 лимун
- 40 мл уља
- 60 мл белог вина
- першун
- сол.
Припрема:
Рибу очистити и исећи главу и реп.
У тепсију ставити алуминијумску фолију и преко ставити рибу.
Исецкан першун ставити у тањирић и сипати мало уља. Додати исецкан бели лук и лимунов сок. Промешати и кашичицом ставити у утробу рибе. Преостало уље и бело вино сипати у утробу рибе.

Рибу прекрити фолијом и оставити да преноћи у фрижидеру.
Пећи 30 минута у претходно загрејаној рерни на 250 °C.
Служити уз кромпир салату.
Пријатно.