Аргентински ћевап

Време припреме: 120 минута.

Састојци:

  • 300 гр мешаног млевеног меса
  • 300 гр кромпира
  • 2 мање главице црног лука (за одрасле)
  • 3 чена белог лука (за одрасле)
  • 2 јаја
  • презле (за одрасле)
  • сол или зачин (за одрасле) и млевени црни бибер (за одрасле).

Припрема:

Кромпир ољуштити, исецкати на коцкице и ставити у шерпу. Сипати воду да прелије кромпир и кувати 20 минута на средњој ватри (док кромпир не постане мекан). Скуван кромпир оцедити, изгњечити виљушком и оставити да се охлади.
У чинију ставити ситно исецкан црни и бели лук, млевено месо, охлађен кромпир, 2 жуманца, бибер и зачин по укусу. Састојке руком сјединити и оставити да одстоји 30 минута у фрижидеру.

Преостало беланце умутити виљушком.

Руком обликовати ћевапе, провући их кроз умућено беланце, затим уваљати у презле и пржити на загрејаном уљу или масти док не порумене.

Пржене ћевапе ставити на убрус да се оцеде од вишка уља (масти).

Служити уз сос од павлеке и мајонеза и пире кромпи.

Пријатно.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *