Време припреме: 120 минута.

Састојци:
Корице:
- 6 јаја
- 6 супене кашике шечера (120 гр)
- 9 супене кашике брашна (220 гр)
- 2 супене кашике какаоа (20 гр)
- 3 супене кашике уља (25 мл)
- 1 прашак за пециво.
Прелив:
- 250 гр шећера
- 4дл воде
- 2 кесице ванилин шећера.
Фил:
- 1 л млека
- 24 супене кашике шећера (500 гр)
- 18 супених кашика брашна (440 гр)
- 250 гр маргарина.
Глазура:
- 140 гр чоколаде за кување
- 2 супене кашике уља (16 мл)
- 8 супених кашика воде (40 мл)
Припрема:
За припрему корице умутити 6 беланца, додати шећер и жуманца и мутити до се шећер не истопи. Додати уље, какао, брашно и прашак за пециво. Смесу сјединити кашиком и сипати у подмазан плех. Плех подмазати уљем и посути брашном. Пећи 20 минута у претходно загрејаној рерни на 220 °C.


Док се корица пече припремити прелив. У шерпицу сипати воду, шећер и ванилин шећер. Кувати док се шећер не истопи. Врућ прелив сипати преко вруће корице. И оставити да се охлади.

За припрему фила у шерпу ставити 2 дл млека и додати шећер. Млеко ставити да се кува док не почне да кључа. У преостало млеко размутити брашно и сипати у млеко на шпорету. Кувати на тихој ватри уз непрестано мешање док се фил не сједини. Када се фил скува оставити га да се охлади. У охлађен фил додати умућен маргарин и сјединити смесу. Фил ставити преко корице.

За глазуту у шерпицу ставити чоколаду поломљену на коцкице, воду и уље. Кувати на тихој ватри уз непрестано мешање док се чоколада не отопи и добије уједначена маса. Глазуру прелити преко фила и размазати.
Ледене коцке ставити у фрижидер да се охладе. Охлађене сећи на коцке и служити.
Пријатно.