Време припреме: 150 минута.
Састојци:
- 1 главица црног лука
- 1 већа шаргарепа
- 2-3 свеже (или из замрзивача) паприке
- 2-3 суве паприке
- 300 гр пасуља
- 200 гр сувог свињског меса
- уље
- сол (или зачин), алева паприка и млевени црни бибер (по жељи).
Припрема:
Пасуљ ставити у шерпу и налити воду. Кувати 10 минута јакој ватри. После 10 минута просути воду из пасуља.
У шерпу додати ситно сецкан црни лук, исецкану паприку, суву паприку и изрендану шаргарепу. Налити воду и кувати 90 минута на средњој ватри. После 90 минута извадити суву паприку, скинути јој кожицу и вратити у шерпу. У шерпу додати суво месо и кувати још 30 минута.
Када се пасуљ скува неколико зрна изгњечити виљушком, додати мало уља, алеву паприку, зачин и млевени црни бибер по укусу.
Пријатно.