Чорбаст пасуљ

Време припреме: 150 минута.

Састојци:

  • 1 главица црног лука
  • 1 већа шаргарепа
  • 2-3 свеже (или из замрзивача) паприке
  • 2-3 суве паприке
  • 300 гр пасуља
  • 200 гр сувог свињског меса
  • уље
  • сол (или зачин), алева паприка и млевени црни бибер (по жељи).

Припрема:

Пасуљ ставити у шерпу и налити воду. Кувати 10 минута јакој ватри. После 10 минута просути воду из пасуља.

У шерпу додати ситно сецкан црни лук, исецкану паприку, суву паприку и изрендану шаргарепу. Налити воду и кувати 90 минута на средњој ватри. После 90 минута извадити суву паприку, скинути јој кожицу и вратити у шерпу. У шерпу додати суво месо и кувати још 30 минута.

Када се пасуљ скува неколико зрна изгњечити виљушком, додати мало уља, алеву паприку, зачин и млевени црни бибер по укусу.

Пријатно.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *