Мућкалица

Време припреме: 120 минута.

Састојци:

  • 500 гр свињског меса
  • 300 гр пилећег филеа
  • 500 гр шампињона
  • 2 веће шаргарепе
  • 1 већа главица лука
  • 1 струк празилук
  • 130 гр ајвара
  • 3-4 свеже (или из замрзивача) паприке
  • 4 листа ловорова
  • алева паприка
  • сол (или зачин) и млевени црни бибер.

Припрема:

Ситно исецкати црни лук и празилук, шаргарепу и паприку исецкати на коскице. Ставити у шерпу и упржити на масти или уљу.

Шампињоне исецкати на коцкице и додати у шерпу. Наставити кување уз повремено мешање. Свињско и пилеће месо исецкати на коцкице и додати у шерпу. Ставити ловоров лист, мало бибера и налити водом да прелије месо. Кувати 60 минута на тихој ватри, док месо не постане мекано.

Када је месо кувано додати ајвар, алеву паприку и зачин по укусу. Промешати и кувати још пар минута.

Служити топло.

Пријатно.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *