Време припреме: 120 минута.
Састојци:
- 500 гр свињског меса
- 300 гр пилећег филеа
- 500 гр шампињона
- 2 веће шаргарепе
- 1 већа главица лука
- 1 струк празилук
- 130 гр ајвара
- 3-4 свеже (или из замрзивача) паприке
- 4 листа ловорова
- алева паприка
- сол (или зачин) и млевени црни бибер.
Припрема:
Ситно исецкати црни лук и празилук, шаргарепу и паприку исецкати на коскице. Ставити у шерпу и упржити на масти или уљу.
Шампињоне исецкати на коцкице и додати у шерпу. Наставити кување уз повремено мешање. Свињско и пилеће месо исецкати на коцкице и додати у шерпу. Ставити ловоров лист, мало бибера и налити водом да прелије месо. Кувати 60 минута на тихој ватри, док месо не постане мекано.
Када је месо кувано додати ајвар, алеву паприку и зачин по укусу. Промешати и кувати још пар минута.
Служити топло.
Пријатно.