Капри торта

Време припреме: 120 минута.

Састојци:

Корица

2 јаја
12 супених кашика шећера (240 гр)
12 супених кашика млека (100 мл)
10 супених кашика уља (80 мл)
10 супених кашика брашна (250 гр)
½ кесице прашка за пециво.

Фил:

  • 2 пудинга од ваниле
  • 250 гр шећера
  • ½ л свежег млека
  • 1 маргарин
  • 2 пудинга од јагоде
  • 300 мл воде
  • 300 гр шећера
  • 600 гр свежих јагода
  • 100 гр чоколаде за кување
  • 2 супене кашике уља (16 мл)
  • 8 супене кашике воде (65 мл)
  • 250 гр шлаг пене
  • 300 мл киселе воде.

Припрема:

За припрему корице умутити 2 беланца. Додати шећер, 2 жуманца, млеко, уље, брашно и прашак за пециво. Мутити док се смеса не сједини.

Сипати у плех подмазан са мало уља и брашна или на папир за печење.

Пећи 10 минута у претходно загрејаној рерни на 220 °C.

Охлађену корицу извадити из плеха и ставити на послужавник. У зависности од послужавника обликовати корицу одстрањивањем вишка. Вишак појести 🙂

За припрему жутог фила у шерпу сипати 400 мл свежег млека и 250 гр шећера. Кувати док не почне да ври. Док се млеко и шећер кувају 100 мл млека ставити у чинију и размутити прашак за пудинг од ваниле. У врело млеко сипати размућен пудинг уз непрестано мешање. Када се пудинг укува склонити га са ватре и додавати маргарин исецкан на коцкице и мешати кашиком док се смеса не сједини. Фил оставити да се охлади.

За припрему црвеног фила у шерпу ставити 200 мл воде и 300 гр шећера. Кувати док не почне да ври. Додати претходно добро опране јагоде, уколико су јагоде веће сећи на веће комаде, уколико су ситније стављати их целе. Кувати 5 минута. Док се јагоде кувају у чинију сипати 100 мл воде и размутити прашак за пудинг од јагоде. Размућени пудинг сипати у куване јагоде и наставити кување уз непрестано мешање док се маса не згусне. Склонити са шпорета и оставити да се фил охлади.

За припрему глазуре у шерпицу изломити 100 гр чоколаде за кување, додати уље и воду и кувати на тихој ватри док се чоколада не отопи.

За припрему шлаг пене у чинију сипати прашак за шлаг пену и 100 мл киселе воде. Уз непрестано мућење миксером постепено додавати остатак киселе воде.

Преко корице ставити жути фил и размазати га ножем.

Преко њега ставити црвени фил и такође размазати ножем. Преко црвеног фила ставити топљену чоколаду и размазати ножем. Торту украсити шлаг пеном. Охлађену торту исећи на парчиће и служити.

Пријатно.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *