Време припреме: 120 минута.
Састојци:
- 300 гр мешаног млевеног меса
- 3 јаја
- 2 супене кашике уља
- 2 супене кашике брашна
- 1 прашак за пециво
- 1 мања главица црног лука
- 3 чена белог лука
- 1 дл воде
- зачин и млевени црни бибер.
Припрема:
У чинију ставити млевено месо, ситно сецкани црни и бели лук, јаја, воду, брашно, уље и прашак за пециво.
Смесу измешати кашиком и оставити да одстоји у фрижидеру 60 минута.
Смесу вадити кашиком и стављати на врело уље (маст). Пржити са обе стране на средњој ватри.
Пржене уштипке ставити на убрус да се оцеде од вишка уља (масти).
Служити топло.
Пријатно.