Време припреме: 120 минута.

Састојци:
Тесто:
- 500 гр брашна
- 1 квасац
- 1 кафена кашичица соли
- 1 кафена кашичица шећера
- 2½ дл свежег млека
- 2 јаја
- сусам.
Фил:
- 150 гр маргарина
- 150 гр сира.
Припрема:
У шерпицу сипати млеко и загрејати га. Додати квасац и размутити га. Додати шећер, со и 5 кашика брашна. Помешати и оставити да одстоји 10 минута на собној температури.

За припрему фила кашиком умутити маргарин и сир.

У чинију ставити остатак брашна, 1 цело јаје и 1 беланац. Додати надошао квасац у чинију. Умесити тесто на радној површини.


Оклагијом развити правоугаону кору и премазати је трећином фила. Пресавити ¼ са горње и доње стране. Затим пресавити ¼ са леве и десне стране. На крају пресавити тесто на пола са десне на леву страну. Оставити да одстоји 10 минута па поновити поступак 2 пута. На крају тесто развити у правоугаону кору дебљине 1 цм.








Погачице вадити округлом чашом и ређати у подмазан плех. Умутити преостало жуманце са мало уља и премазати погачице. Погачице посути сусамом.



Пећи 20 минута у претходно загрејаној рерни на 220 °C.
Служити уз јогурт.
Пријатно.