Лиснате погачице са сиром

Време припреме: 120 минута.

Састојци:

Тесто:

  • 500 гр брашна
  • 1 квасац
  • 1 кафена кашичица соли
  • 1 кафена кашичица шећера
  • 2½ дл свежег млека
  • 2 јаја
  • сусам.

Фил:

  • 150 гр маргарина
  • 150 гр сира.

Припрема:

У шерпицу сипати млеко и загрејати га. Додати квасац и размутити га. Додати шећер, со и 5 кашика брашна. Помешати и оставити да одстоји 10 минута на собној температури.

За припрему фила кашиком умутити маргарин и сир.

У чинију ставити остатак брашна, 1 цело јаје и 1 беланац. Додати надошао квасац у чинију. Умесити тесто на радној површини.

Оклагијом развити правоугаону кору и премазати је трећином фила. Пресавити ¼ са горње и доње стране. Затим пресавити ¼ са леве и десне стране. На крају пресавити тесто на пола са десне на леву страну. Оставити да одстоји 10 минута па поновити поступак 2 пута. На крају тесто развити у правоугаону кору дебљине 1 цм.

Погачице вадити округлом чашом и ређати у подмазан плех. Умутити преостало жуманце са мало уља и премазати погачице. Погачице посути сусамом.

Пећи 20 минута у претходно загрејаној рерни на 220 °C.

Служити уз јогурт.

Пријатно.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *