Мусака од пилећег меса

Време припреме: 60 минута.

Састојци:

  • 900 гр пилећих груди
  • 200 гр свињског сувог меса
  • 300 гр качкаваља
  • 2 јаја
  • 2 кафене кашичице сенфа
  • ½ шољице млека (60 мл)
  • 2 чена белог лука
  • маргарин (за премазивање ватросталне чиније)
  • сол (или зачин) и млевени црни бибер.

Припрема:

Пилеће месо исећи на танке шницле. Сваку шницлу тучком излупати. Ватросталну чинију премазати маргарином.

Трећину шницли поређати у ватросталну чинију, да прекрију дно чиније. Шницле премазати сенфом, зачинити и додати ситно исечен 1 чен белог лука.

Преко ставити танко исечено суво месо.

Преко сувог меса нарендати качкаваљ.

Претходна три корака поновити још два пута. На последњем реду не стављати бели лук (2 чена потрошена у прва два реда) и качкаваљ не рендати већ га исецкати на ситне коцкице.

Умутити 2 јаја са млеком и прелити садржај ватросталне чиније.

Пећи 30 минута у претходно загрејаној рерни на 220 °C.

Готово јело сећи на коцке и служити топло.

Пријатно.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *