Време припреме: 90 минута.
Састојци:
- 1 кг бораније
- 1 главица црног лука
- 4 чена белог лука
- 2 јаја
- 1 шољица млека (120 мл)
- 2 средње шаргарепе
- сол (или зачин) и млевени црни бибер.
Припрема:
Шаргарепу исецкати на колутове, црни лук и 2 чена белог лука ситно исецкати и све то упржити на масти или уљу. Додати боранију, сипати воду да прелије боранију и кувати 60 минута. Повремено мешати.
Када се скува боранија зачинити по укусу и додати ситно исецкана 2 чена белог лука. Промешати и сипати у ватросталну чинију. Умутити јаја и помешати са млеком. Смесу прелити преко бораније. Пећи 15 минута у претходно загрејаној рерни на 220 °C.
Пријатно.