Запечена боранија

Време припреме: 90 минута.

Састојци:

  • 1 кг бораније
  • 1 главица црног лука
  • 4 чена белог лука
  • 2 јаја
  • 1 шољица млека (120 мл)
  • 2 средње шаргарепе
  • сол (или зачин) и млевени црни бибер.

Припрема:

Шаргарепу исецкати на колутове, црни лук и 2 чена белог лука ситно исецкати и све то упржити на масти или уљу. Додати боранију, сипати воду да прелије боранију и кувати 60 минута. Повремено мешати.

Када се скува боранија зачинити по укусу и додати ситно исецкана 2 чена белог лука. Промешати и сипати у ватросталну чинију. Умутити јаја и помешати са млеком. Смесу прелити преко бораније. Пећи 15 минута у претходно загрејаној рерни на 220 °C.

Пријатно.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *