Време припреме: 15 минута.
Укупно време: 60 минута.
Састојци:
- 200 гр брашна
- 170 гр шећера
- 3 јаја
- 1 чаша јогурта (180-200 мл)
- 1 дл уља
- 1 прашак за пециво
- 100гр чоколаде за кување
- ½ смесе рендане наранџе и лимуна остала после спремања сирупа од наранџе и лимуна или 1 замрзнута наранџа.
Припрема:
Умутити 3 беланца. Уз непрестано мућење додати шећер, жуманца, 100 гр брашна, прашак за пециво, јогурт и на крају остатак брашна. Додати уље и рендану наранџу. Смесу сјединити.
Смесу поделити на два дела и у један ставити истопљену чоколаду.
Плех димензија 20×30 цм подмазати са мало уља и посути брашном. У плех сипати жути фил, а затим и чоколадни.
Рерну загрејати на 180 °C и пећи 40 минута.
Охлађен колач сећи на коцке и по жељи посути шаћерпм у праху.
Пријатно.