Време припреме: 15 минута.
Укупно време: 120 минута.
Састојци:
- 3 јаја
- 270 гр шећера
- 2 ванилин шећера
- 200 мл свежег млека
- 100 мл уља
- 200 гр гриз
- 200 гр млевених ораха
- 1 прашак за пециво
- ½ смесе рендане наранџе и лимуна остала после спремања сирупа од наранџе и лимуна или 1 замрзнута наранџа.
Глазура:
- 100 гр чоколаде за кување
- 4 супене кашике уља
- мрвице за украшавање.
Припрема:
Умутити 3 беланца. Уз непрестано мућење додати шећер, ванилин шећер, жуманца, млеко, уље, гриз, орахе, прашак за пециво и рендану наранџу. Смесу сјединити.
Плех пречника 34 цм подмазати са мало уља и посути брашном. У сипати плех умућену масу.
Рерну загрејати на 200 °C и пећи 30 минута. Печен колач охладити.
Припремити глазуру. На тихој ватри отопити чоколаду са 4 кашике уља у непрестано мешање. Отопљеном чоколадом прелити охлађен колач. Колач посути украсним мрвицама и ставити га у фрижидер да се чоколада стегне.
Охлађен колач сећи на коцке и служити.
Пријатно.