Колач са наранџом и орасима

Време припреме: 15 минута.

Укупно време: 120 минута.

Састојци:

  • 3 јаја
  • 270 гр шећера
  • 2 ванилин шећера
  • 200 мл свежег млека
  • 100 мл уља
  • 200 гр гриз
  • 200 гр млевених ораха
  • 1 прашак за пециво
  • ½ смесе рендане наранџе и лимуна остала после спремања сирупа од наранџе и лимуна или 1 замрзнута наранџа.

Глазура:

  • 100 гр чоколаде за кување
  • 4 супене кашике уља
  • мрвице за украшавање.

Припрема:

Умутити 3 беланца. Уз непрестано мућење додати шећер, ванилин шећер, жуманца, млеко, уље, гриз, орахе, прашак за пециво и рендану наранџу. Смесу сјединити.

Плех пречника 34 цм подмазати са мало уља и посути брашном. У сипати плех умућену масу.

Рерну загрејати на 200 °C и пећи 30 минута. Печен колач охладити.

Припремити глазуру. На тихој ватри отопити чоколаду са 4 кашике уља у непрестано мешање. Отопљеном чоколадом прелити охлађен колач. Колач посути украсним мрвицама и ставити га у фрижидер да се чоколада стегне.

Охлађен колач сећи на коцке и служити.

Пријатно.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *