Време припреме: 90 минута.
Састојци:
- 140 гр пиринча
- 700 гр пилећег меса
- 1 већи кромпир
- 1 већа главица црног лука
- 2 веће шаргарепе
- 1 паприка
- сол (или зачин) и млевени црни бибер.
Припрема:
Пилеће месо испарчано на комаде ставити у шерпу, налити водом и кувати 60 минута (док месо не буде кувано – боцнути виљушком). Воду која је остала од кувања меса искористити за спремање супе.
У другу шерпу ставити ситно сецкани црни лук, паприку исецкану на коцкице и шаргарепу исецкану на колутиће. Све то упржити на мало уља или масти.
У шерпу додати очишћен и опран пиринач, исецкан кромпир и сипати воду да прелије садржај шерпе. Кувати 30 минута. Пред крај кувања зачинити по жељи и промешати.
У тепсију сипати куван пиринач и кромпир. Пилеће месо извадити из шерпе, зачинити га и ставити у тепсију. У тепсију сипати 2 дл воде. Пећи 15 минута у претходно загрејаној рерни на 250 °C.
Служити топло.
Пријатно.