Ђувеч са пилетином

Време припреме: 90 минута.

Састојци:

  • 140 гр пиринча
  • 700 гр пилећег меса
  • 1 већи кромпир
  • 1 већа главица црног лука
  • 2 веће шаргарепе
  • 1 паприка
  • сол (или зачин) и млевени црни бибер.

Припрема:

Пилеће месо испарчано на комаде ставити у шерпу, налити водом и кувати 60 минута (док месо не буде кувано – боцнути виљушком). Воду која је остала од кувања меса искористити за спремање супе.

У другу шерпу ставити ситно сецкани црни лук, паприку исецкану на коцкице и шаргарепу исецкану на колутиће. Све то упржити на мало уља или масти.

У шерпу додати очишћен и опран пиринач, исецкан кромпир и сипати воду да прелије садржај шерпе. Кувати 30 минута. Пред крај кувања зачинити по жељи и промешати.

У тепсију сипати куван пиринач и кромпир. Пилеће месо извадити из шерпе, зачинити га и ставити у тепсију. У тепсију сипати 2 дл воде. Пећи 15 минута у претходно загрејаној рерни на 250 °C.

Служити топло.

Пријатно.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *