Поховане тиквице

Време припреме: 120 минута.

Састојци:

  • 1 кг тиквица
  • 3 јаја
  • брашно
  • сол.

Припрема:

Тиквице ољуштити и исећи на танке листове. У тањир ставити један ред тиквица па их посолити. Поступак понављати док се не утроше све тиквице. Оставити их да одстоје 30 минута. Оцедити воду из тањира у коме су стајале тиквице.

У дубок тањир излупати 3 јаја и умутити их виљушком. У други тањир сипати брашно. Тиквице обострано уваљати прво у брашно, затим у јаја и пржити на врелом уљу или масти. Пржити са обе стране док не порумене.

Пржене тиквице вадити и стављати на убрус да се оцеде од вишка уља (масти).

Служити топло.

Пријатно.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *