Време припреме: 120 минута.
Састојци:
- 15-ак паприка
- 400 гр мешаног млевеног меса
- 2 веће шаргарепе
- 1 већа главица црног лука
- 100 гр пиринча
- алева паприка
- сол (или зачин) и млевени црни бибер.
Припрема:
Црни лук ситно исецкати, шаргарепу изрендати и упржити на масти или уљу. Додати млевено месо, пиринач и бибер. Пржити док месо не добије браонкасту боју (15 минута). При крају зачинити алевом паприком и зачином.
Одсећи врх сваке паприке кашичицом их пунити припремљеним филом. Затворити их парчетом паприке.
Паприке поређати у шерпу и налити водом, да паприке буду до пола у води. Поклопити их и кувати 60 минута на тихој ватри.
Склонити поклопац и запећи у претходно загрејаној рерни на 250 °C 10 минута.
Служити топло.
Пријатно.