Пуњене паприке

Време припреме: 120 минута.

Састојци:

  • 15-ак паприка
  • 400 гр мешаног млевеног меса
  • 2 веће шаргарепе
  • 1 већа главица црног лука
  • 100 гр пиринча
  • алева паприка
  • сол (или зачин) и млевени црни бибер.

Припрема:

Црни лук ситно исецкати, шаргарепу изрендати и упржити на масти или уљу. Додати млевено месо, пиринач и бибер. Пржити док месо не добије браонкасту боју (15 минута). При крају зачинити алевом паприком и зачином.

Одсећи врх сваке паприке кашичицом их пунити припремљеним филом. Затворити их парчетом паприке.

Паприке поређати у шерпу и налити водом, да паприке буду до пола у води. Поклопити их и кувати 60 минута на тихој ватри.

Склонити поклопац и запећи у претходно загрејаној рерни на 250 °C 10 минута.

Служити топло.

Пријатно.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *