Мусака од кромпира

Време припреме: 75 минута.

Састојци:

  • 1 кг кромпира
  • 300 гр мешаног млевеног меса
  • 1 главица црног лука
  • 400 мл млека
  • 2 јаја
  • алева паприка
  • сол (или зачин) и млевени црни бибер.

Припрема:

Ситно исецкати црни лук и упржити на масти или уљу.

Додати млевено месо и још мало пржити док месо не добије браонкасту боју (10 минута). Месо повремено мешати како се не би згрудвало. На крају зачинити са ½ кашичице алевом паприком, бибером и 1 кашичицом зачина, промешати и склонити са шпорета.

Кромпир исећи на колутове. Једну половину поређати на дно ватросталне чиније. Преко кромпира сипати упржено млевено месо. Преко меса поређати преостали кромпир.

У шерпу где је пржено млевено месо умутити 2 јајета и додати млеко. Промешати и сипати преко кромпира и меса.

Пећи 40 минута у претходно загрејаној рерни на 250 °C.

Служити топло.

Пријатно.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *