Баница

Време припреме: 100 минута.

Укупно време: 120 минута.

Састојци:

  • 500 гр брашна
  • 250 мл млаке воде
  • 1 кафена кашичица соли
  • 500 гр мрвљеног сира
  • 6 јаја.

Припрема:

Ставити брашно на радну површину или у чинију, додати со и воду и руком умесити тесто да буде средње тврдоће.

Тесто поделити на шест лоптица и сваку лоптицу оклагијом растањити, премазати их зејтином и оставити да одстоје 10 минута.

За припрему фила измрвити сир, додати јаја и виљушком измешати.

Ставити чаршав на сто и на њему рукама развлачити једну по једну кору. Када кора буде довољно велика одстранити јој крајеве.

Кору напрскати уљем или растопљеном машћу, ставити фил и помоћу чаршава увити у ролат.

Ролат увити у облику пужа и ређати у плех. Плех намазати уљем или машћу. Поступак понављати док се не утроше све коре.

Напрскати их одозго уљем или машћу и пећи 20 минута у претходно загрејаној рерни на 220 °C.

Печену питу покрити влажном крпом. Када се охлади сећи на парчиће и служити уз кисело млеко или јогурт.

Пријатно.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *