Време припреме: 100 минута.
Укупно време: 120 минута.

Састојци:
- 500 гр брашна
- 250 мл млаке воде
- 1 кафена кашичица соли
- 500 гр мрвљеног сира
- 6 јаја.
Припрема:
Ставити брашно на радну површину или у чинију, додати со и воду и руком умесити тесто да буде средње тврдоће.



Тесто поделити на шест лоптица и сваку лоптицу оклагијом растањити, премазати их зејтином и оставити да одстоје 10 минута.


За припрему фила измрвити сир, додати јаја и виљушком измешати.
Ставити чаршав на сто и на њему рукама развлачити једну по једну кору. Када кора буде довољно велика одстранити јој крајеве.



Кору напрскати уљем или растопљеном машћу, ставити фил и помоћу чаршава увити у ролат.


Ролат увити у облику пужа и ређати у плех. Плех намазати уљем или машћу. Поступак понављати док се не утроше све коре.


Напрскати их одозго уљем или машћу и пећи 20 минута у претходно загрејаној рерни на 220 °C.


Печену питу покрити влажном крпом. Када се охлади сећи на парчиће и служити уз кисело млеко или јогурт.
Пријатно.