Сируп од вишње

Време припреме: 180 минута.

Укупно време: 1 дан.

Састојци (за 4 литра сирупа):

  • 4 кг вишњи
  • 3 кг шећера.

Потребно посуђе:

  • соковник на пару

Припрема:

Вишње опрати. У посуду за воће ређати ред вишања, ред шећера… На крају прекрити шећером.

Соковник поклопити поклопцем и оставити да одстоји 30 минута.

У посуду за воду сипати воду. Соковник ставити на шпорет и кувати на средњој ватри. После 30-ак минута почеће да цури сок из црева за одвод. Соковник склонити са шпорета када сок престане да тече из црева.

За то време припремити флаше, опрати их и попарити их врелом водом.

Сируп прокувати док не почне да кључа и склонити са шпорета.

Врућ сируп сипати у вруће флаше. Флаше затворити затварачем и умотати у ћебе. Оставити их да се природно охладе преко ноћи.

У чаши растварати водом у односу 1:5.

Живели.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *