Беле ледене коцке

Време припреме: 90 минута.

Састојци:

Корице:

  • 7 беланца
  • 7 супене кашике шећера (140 гр)
  • 7 супене кашике брашна (180 гр)

Прелив:

  • 5 супених кашика шећера (100 гр)
  • ½ л свежег млека.

Фил:

  • 7 жуманаца
  • 2 пудинга од ваниле
  • 800 мл свежег млека
  • 10 супене кашике шећера (200 гр)
  • 7 супених кашика брашна (180 гр)
  • 250 гр маргарина
  • 200 гр шлаг пене
  • 250 мл киселе воде.

Припрема:

За припрему корице умутити 7 беланца, додати шећер и мутити до се шећер не истопи. Додати брашно и мутити док се маса не сједини. Смесу сипати у подмазан плех. Плех подмазати уљем и посути брашном. Пећи 20 минута у претходно загрејаној рерни на 200 °C.

Док се корица пече припремити прелив. У шерпицу сипати млеко и шећер. Кувати док се шећер не истопи. Охлађен прелив сипати преко вруће корице. И оставити да се охлади.

За припрему фила у шерпу сипати 500 мл млека и шећер. Млеко ставити да се кува док не почне да кључа.

У другу чинију умутити 7 жуманаца. Уз непрестано мућење постепено додавати брашно, пудинг и преостало млеко. Умућену смесу уз непрестано мешање постепено сипати у млеко на шпорету. Мешати док фил не добије потребну густину. Фил склонити са шпорета и оставити га да се охлади.

Док се фил хлади кашиком умутити маргарин. У охлађен фил додати умућен маргарин и сјединити смесу.

Фил ставити преко корице.

Умутити шлаг са 250 мл киселе воде и сипати преко фила.

Ледене коцке ставити у фрижидер да се охладе. Охлађене сећи на коцке и служити.

Пријатно.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *