Време припреме: 90 минута.
Састојци:
Корице:
- 7 беланца
- 7 супене кашике шећера (140 гр)
- 7 супене кашике брашна (180 гр)
Прелив:
- 5 супених кашика шећера (100 гр)
- ½ л свежег млека.
Фил:
- 7 жуманаца
- 2 пудинга од ваниле
- 800 мл свежег млека
- 10 супене кашике шећера (200 гр)
- 7 супених кашика брашна (180 гр)
- 250 гр маргарина
- 200 гр шлаг пене
- 250 мл киселе воде.
Припрема:
За припрему корице умутити 7 беланца, додати шећер и мутити до се шећер не истопи. Додати брашно и мутити док се маса не сједини. Смесу сипати у подмазан плех. Плех подмазати уљем и посути брашном. Пећи 20 минута у претходно загрејаној рерни на 200 °C.
Док се корица пече припремити прелив. У шерпицу сипати млеко и шећер. Кувати док се шећер не истопи. Охлађен прелив сипати преко вруће корице. И оставити да се охлади.
За припрему фила у шерпу сипати 500 мл млека и шећер. Млеко ставити да се кува док не почне да кључа.
У другу чинију умутити 7 жуманаца. Уз непрестано мућење постепено додавати брашно, пудинг и преостало млеко. Умућену смесу уз непрестано мешање постепено сипати у млеко на шпорету. Мешати док фил не добије потребну густину. Фил склонити са шпорета и оставити га да се охлади.
Док се фил хлади кашиком умутити маргарин. У охлађен фил додати умућен маргарин и сјединити смесу.
Фил ставити преко корице.
Умутити шлаг са 250 мл киселе воде и сипати преко фила.
Ледене коцке ставити у фрижидер да се охладе. Охлађене сећи на коцке и служити.
Пријатно.