Чоколадна торта

Време припреме: 120 минута.

Састојци:

Корица:

  • 6 јаја
  • 5 жуманца
  • 6 супених кашика шећера (120 гр)
  • 4 супене кашике брашна (100 гр)
  • 2 супене кашике какаа (20 гр)
  • ½ кесице прашка за пециво
  • 200 мл чоколадног млека.

Фил:

  • 5 беланца
  • 5 супених кашика шећера (100 гр)
  • 250 гр маргарина
  • 250 гр шећера у праху
  • 250 гр чоколаде за кување
  • 3 кесице шлаг креме од чоколаде.

Припрема:

За припрему корице умутити 6 беланца. У чврст шам додати шећер и мутити док се шећер не истопи. Уз непрестано мућење додавати 11 жуманаца (једно по једно). У посебну чинију ставити брашно, какао и прашак за пециво. Кашиком промешати и сипати у умућена јаја. Кашиком сјединити смесу. Смесу сипати у четвртасти плех на пек папир. Корицу пећи 15 минута у претходно загрејаној рерни на 230 °C.

Док се корица пече припремити фил. У шерпицу ставити чоколаду поломљену на парчиће и отопити на пари. У посуду ставити маргарин и шећер у праху. Смесу најпре мутити кашиком а затим и миксером. Уз непрестано мућење кашиком додавати отопљену чоколаду. У другу чинију умутити беланца и шећер. У умућена беланца уз непрестано мућење (смањити брзину миксера) кашиком додавати умућен маргарин и чоколаду.

Печену корицу извадити из плеха, склонити папир и исећи корицу на 2 једнака дела. Сваки од делова исећи по висини на 2 дела тако да се добију 4 корице.

У чинију ставити прашак за крем шлаг и умутити га по упутству са кесице.

Једну корицу ставити на послужавник, натопити је чоколадним млеком, премазати ¼ фила. Преко фила ставити петину крем шлага и подједнако распоредити. Поступак поновити и са преосталим корицама.

На крају торту премазати шлаг кремом одозго и са стране. Украсити по жељи и ставити да се охлади у фрижидеру.

Охлађену торту исећи на парчиће и служити.

Пријатно.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *