Време припреме: 120 минута.
Састојци:
Корица:
- 6 јаја
- 5 жуманца
- 6 супених кашика шећера (120 гр)
- 4 супене кашике брашна (100 гр)
- 2 супене кашике какаа (20 гр)
- ½ кесице прашка за пециво
- 200 мл чоколадног млека.
Фил:
- 5 беланца
- 5 супених кашика шећера (100 гр)
- 250 гр маргарина
- 250 гр шећера у праху
- 250 гр чоколаде за кување
- 3 кесице шлаг креме од чоколаде.
Припрема:
За припрему корице умутити 6 беланца. У чврст шам додати шећер и мутити док се шећер не истопи. Уз непрестано мућење додавати 11 жуманаца (једно по једно). У посебну чинију ставити брашно, какао и прашак за пециво. Кашиком промешати и сипати у умућена јаја. Кашиком сјединити смесу. Смесу сипати у четвртасти плех на пек папир. Корицу пећи 15 минута у претходно загрејаној рерни на 230 °C.
Док се корица пече припремити фил. У шерпицу ставити чоколаду поломљену на парчиће и отопити на пари. У посуду ставити маргарин и шећер у праху. Смесу најпре мутити кашиком а затим и миксером. Уз непрестано мућење кашиком додавати отопљену чоколаду. У другу чинију умутити беланца и шећер. У умућена беланца уз непрестано мућење (смањити брзину миксера) кашиком додавати умућен маргарин и чоколаду.
Печену корицу извадити из плеха, склонити папир и исећи корицу на 2 једнака дела. Сваки од делова исећи по висини на 2 дела тако да се добију 4 корице.
У чинију ставити прашак за крем шлаг и умутити га по упутству са кесице.
Једну корицу ставити на послужавник, натопити је чоколадним млеком, премазати ¼ фила. Преко фила ставити петину крем шлага и подједнако распоредити. Поступак поновити и са преосталим корицама.
На крају торту премазати шлаг кремом одозго и са стране. Украсити по жељи и ставити да се охлади у фрижидеру.
Охлађену торту исећи на парчиће и служити.
Пријатно.