Време припреме: 60 минута.
Укупно време: 240 минута.

Састојци:
- 1 јаје
- 50 гр брашна
- 150 гр ајвара
- 2 главице црног лука
- 3 чена белог лука
- 3 средња парадајза или 200 мл пасираног парадајза
- ½ кесице прашка за пециво
- алева паприка
- ловоров лист
- оригано
- сол (или зачин) и млевени црни бибер.
Припрема:
За припрему ћуфти: Ситно исецкати ½ главице црног лука и 2 чена белог лука. Додати 1 јаје, прашак за пециво, млевено месо и зачинити по укусу (сол, зачин, бибер). Руком умесити месо и ставити у фрижидер да одстоји 2-3 сата.

Од меса руком правити лоптице и пржити их на масти или уљу на тихој ватри.


За припрему соса: у шерпу исецкати преостали црни и бели лук и упржити на масти или уљу. Додати брашно, пасирани парадајз, 1л воде, ајвар, оригано, ловоров лист и по укусу алеву паприку. Кувати док не почне да ври.


У сос убацити ћуфте и кувати док ћуфте не изађу на површину (око 30 минута).

Служити топло уз кромпир пире.
Пријатно.