Ћуфте у сосу од парадајза

Време припреме: 60 минута.

Укупно време: 240 минута.

Састојци:

  • 1 јаје
  • 50 гр брашна
  • 150 гр ајвара
  • 2 главице црног лука
  • 3 чена белог лука
  • 3 средња парадајза или 200 мл пасираног парадајза
  • ½ кесице прашка за пециво
  • алева паприка
  • ловоров лист
  • оригано
  • сол (или зачин) и млевени црни бибер.

Припрема:

За припрему ћуфти: Ситно исецкати ½ главице црног лука и 2 чена белог лука. Додати 1 јаје, прашак за пециво, млевено месо и зачинити по укусу (сол, зачин, бибер). Руком умесити месо и ставити у фрижидер да одстоји 2-3 сата.

Од меса руком правити лоптице и пржити их на масти или уљу на тихој ватри.

За припрему соса: у шерпу исецкати преостали црни и бели лук и упржити на масти или уљу. Додати брашно, пасирани парадајз, 1л воде, ајвар, оригано, ловоров лист и по укусу алеву паприку. Кувати док не почне да ври.

У сос убацити ћуфте и кувати док ћуфте не изађу на површину (око 30 минута).

Служити топло уз кромпир пире.

Пријатно.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *