Време припреме: 60 минута.
Састојци:
- 7 јаја
- 7 супених кашика шећера (140 гр)
- 7 супених кашика брашна (150 гр)
- 5 супених кашика гриза (80 гр)
- 5 гр какаа (по жељи)
- 1 супена кашика уља.
Прелив:
- 1,5 л млека
- 10 супених кашика шећера (200 гр)
- 2 кесице ванилиног шећера.
Припрема:
Одвојити беланца од жуманца. У чинији миксером умутити беланаца. Уз непрестано миксирање додати шећер и жуманца. У умућену смесу додати гриз и уље и наставити мућење миксером. На крају додати брашно и масу сјединити кашиком.
Плех подмазати уљем и посути брашном. У плех сипати умућену смесу. По жељи у трећину смесе ставити какао, промешати кашиком и сипати у плех. Пећи 15 минута у претходно загрејаној рерни на 220 °C. Кох извадити из рерне и охладити.
У шерпу сипати млеко, шећер и ванилин шећер. Кувати док се шећер не растопи и врућим млеком прелити охлађен кох.
Кох ставити у фрижидер да се охлади.
Расхлађен кох сећи на парчиће и служити.
Пријатно.