Кох

Време припреме: 60 минута.

Састојци:

  • 7 јаја
  • 7 супених кашика шећера (140 гр)
  • 7 супених кашика брашна (150 гр)
  • 5 супених кашика гриза (80 гр)
  • 5 гр какаа (по жељи)
  • 1 супена кашика уља.

Прелив:

  • 1,5 л млека
  • 10 супених кашика шећера (200 гр)
  • 2 кесице ванилиног шећера.

Припрема:

Одвојити беланца од жуманца. У чинији миксером умутити беланаца. Уз непрестано миксирање додати шећер и жуманца. У умућену смесу додати гриз и уље и наставити мућење миксером. На крају додати брашно и масу сјединити кашиком.

Плех подмазати уљем и посути брашном. У плех сипати умућену смесу. По жељи у трећину смесе ставити какао, промешати кашиком и сипати у плех. Пећи 15 минута у претходно загрејаној рерни на 220 °C. Кох извадити из рерне и охладити.

У шерпу сипати млеко, шећер и ванилин шећер. Кувати док се шећер не растопи и врућим млеком прелити охлађен кох.

Кох ставити у фрижидер да се охлади.

Расхлађен кох сећи на парчиће и служити.

Пријатно.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *