Време припреме: 30 минута.

Састојци:
- 5 јаја
- 5 супене кашике шећера (100 гр)
- 5 супених кашика брашна (130 гр)
- 1 супена кашика уља
- 300 гр џема (од шљива, кајсија, јагода…)
- шећер у праху за посипање ролата.
Припрема:
Одвојити беланца од жуманца. У чинији миксером умутити 5 беланаца. Уз непрестано миксирање додати шећер, жуманца и уље. У умућену смесу додати брашно и масу сјединити кашиком.

Смесу сипати на пек папир у четвртасти плех и пећи 10 минута у претходно загрејаној рерни на 220 °C.

Печену корицу извадити из рерне и прекрити је влажном крпом. Оставити је 5 минута да се мало прохлади. Корицу извадити из плеха и одвојити папир. Затим је премазати џемом и помоћу крпе је увити у ролат.

Ролат посути шећером у праху.

Готов ролат сећи на парчиће и служити.
Пријатно.