Ролат са џемом

Време припреме: 30 минута.

Састојци:

  • 5 јаја
  • 5 супене кашике шећера (100 гр)
  • 5 супених кашика брашна (130 гр)
  • 1 супена кашика уља
  • 300 гр џема (од шљива, кајсија, јагода…)
  • шећер у праху за посипање ролата.

Припрема:

Одвојити беланца од жуманца. У чинији миксером умутити 5 беланаца. Уз непрестано миксирање додати шећер, жуманца и уље. У умућену смесу додати брашно и масу сјединити кашиком.

Смесу сипати на пек папир у четвртасти плех и пећи 10 минута у претходно загрејаној рерни на 220 °C.

Печену корицу извадити из рерне и прекрити је влажном крпом. Оставити је 5 минута да се мало прохлади. Корицу извадити из плеха и одвојити папир. Затим је премазати џемом и помоћу крпе је увити у ролат.

Ролат посути шећером у праху.

Готов ролат сећи на парчиће и служити.

Пријатно.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *