Кисели краставчићи

Време припреме: 60 минута (за 4 тегле).

Састојци (за 1 теглу од 800 гр):

  • 350 – 500 гр краставчића (зависно од величине)
  • 2 дл воде
  • 1 дл винског сирћета
  • 2-3 чена белог лука
  • ¼ средње главице црног лука
  • 6 гр шећера
  • 15 гр соли
  • 5-6 зрна бибера.

Припрема:

Краставчиће опрати и ређати у теглу.

Црни и бели лук исецкати по дужини и ставити у теглу. У теглу ставити и 5-6 зрна бибера.

У шољици са винским сирћетом сипати шећер и со и мешати док се не отопи. У теглу сипати сирће и воду до врха тегле.

Теглу затворити поклопцем и окренути наопако како би проверили да је добро затворена.

У већу шерпу ставити крпу и ређати тегле. У шерпу долити воду мало испод поклопца тегле. Кувати 3 минута на средњој ватри док не почне да ври.

Искључити шпорет и оставити тегле да се охладе у шерпи.

Охлађене тегле извадити из шерпе и спокојно чекати зиму 🙂

Пријатно.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *