Колач од печених јабука

Време припреме: 45 минута.

Састојци:

  • 600 гр јабука
  • 3 јаја
  • 15 супених кашика шећера (300 гр)
  • 1 супена кашика зејтина
  • 3 супене кашике брашна (80 гр)
  • 3 кесице пудинга од ваниле
  • 750 мл свежег млека
  • 250 гр шлаг пене
  • 250 гр маргарина
  • 300 мл киселе воде
  • 1 кафена кашичица цимета
  • 2 кесице ванилиног шећера.

Припрема:

Јабуке очистити, исецкати на кришке и поређати у плех. Јабуке посипати са 2 супене кашике шећера (40 гр) и циметом и ставити у претходно загрејану рерну на 200 °C. Пећи 5 минута.

У чинију ставити 3 беланца и умутити их миксером. Додати 3 супене кашике шећера (60 гр) и 3 жуманца. Мутити миксером и на крају додати 1 супену кашику уља и брашно. Смесу измешати кашиком и сипати у плех са јабукама. Плех вратити у рерну и пећи 10 минута на 200 °C.

Док се колач пече припремити фил. У шерпу сипати 500 мл млека, 10 супених кашика шећера (200 гр) и 2 кесице ванилиног шећера. Угрејати на средњој ватри док се шећер не истопи. У преостало млеко размутити пудинг. Када млеко на шпорету почне да ври сипати размућен пудинг уз непрестано мешање. Кувати 10 минута на средњој ватри. Када се пудинг скува шерпу склонити са шпорета и додати маргарин исечен на коцкице. Мешати кашиком док се маргарин не истопи. Када се фил сједини оставити га да се охлади.

Печен колач извадити из рерне, мало охладити и преврнути га на послужавник.

Преко јабука сипати фил и равномерно га распоредити.

Шлаг пену умутити са киселом водом и премазати колач.

Охлађен колач сећи на коцке и служити.

Пријатно.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *