Лења пита са јабукама и орасима

Време припреме: 120 минута.

Састојци:

Тесто:

  • 600 гр брашна
  • 2 јаја
  • 250 гр маргарина
  • 300 гр шећера
  • 1 кесица прашка за пециво
  • 1 кесица ванилиног шећер
  • сол.

Фил:

  • 1 кг јабука
  • 250 гр шећера
  • 200 гр сецканих ораха
  • 1 кесица цимета
  • 2 кесице ванилиног шећера
  • уље.

Остало:

  • шећер у праху за посипање.

Припрема:

Маргарин ставити у мању посуду и мешати га кашиком до се не омекша.

У чинију ставити брашно, направити удубљење и ту додати јаја, шећер, ванилин шећер, прашак за пециво, омекшан маргарин и мало соли. Месити руком док се смеса не сједини. Тесто поделити на два једнака дела. Један део оклагијом растањити на радној површини и ставити у подмазан плех (величине 30×20 цм).  Други део ставити у замрзивач док се не припреми фил.

За припрему фила јабуке опрати, очистити и изрендати на крупније ренде. У шерпу сипати мало уља, ставити јабуке, шећер и ванилин шећер. Динстати јабуке док не омекшају и не испари течност.

На крају додати цимет и орахе и промешати.

Врућ фил распоредити преко припремљеног теста. Другу половину теста извадити из замрзивача и изрендати га преко фила, пазећи да се равномерно распореди.

Рерну загрејати на 250 °C. Ставити плех у рерну и температуру смањити на 200 °C. Пећи 40 минута. Печен колач извадити из рерне, охладити и посути прах шећером. Сећи на коцке и служити.

Пријатно.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *