Бакини уштипци

Време припреме: 120 минута.

Састојци:

  • 600 гр брашна
  • 100 мл млека
  • 270 мл воде
  • 1 коцка квасца
  • 1 кафена кашичица соли.

Припрема:

У посуду сипати млеко и 100 мл воде и загрејати. У млако млеко ставити со, квасац и 5 супених кашика брашна. Промешати и оставити да квасац надође.

У посуду са преосталим брашном сипати надошао квасац  и преосталу воду. Тесто умесити руком. Од теста направити лоптице (12 комада). Лоптице прекрити крпом и оставити на собној температури 60 минута, да надођу.

Сваку лоптицу руком растањити и пржити у мањој шерпи на врелом уљу, на средњој ватри.

Служити топло.

По жељи од прилога служити сир, кајмак, павлаку, јогурт, ајвар, џем, какао крем намаз.

Пријатно.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *