Време припреме: 150 минута.

Састојци:
Тесто:
- 600 гр брашна
- 2 жуманца
- 250 гр маргарина
- 150 гр шећера
- 180 гр павлаке
- 1 кесица прашка за пециво
- 3 супене кашике уља.
Фил:
- 5 дл млека
- 180 гр шећера
- 150 гр гриза
- 1 кесица ванилиног шећера
- 200 гр млевеног мака
- 2 беланца
- 2 јаја.
Остало:
- шећер у праху за посипање.
Припрема:
Маргарин ставити у мању посуду и мешати га кашиком до се не омекша.
За припрему теста у посуду ставити жуманца, шећер и павлаку. Мутити миксером док се шећер не отопи. Додати омекшан маргарин, уље и брашно (помешано са прашком за пециво). Умесити тесто руком на радној површини. Обликовати лопту, ставити у посуду и прекрити кесом. Посуду ставити у фрижидер да одстоји 60 минута.


За припрему фила у мању шерпу ставити млеко, шећер и оставити да прокључа. Затим додати гриз и кувати на умереној температури уз непрестано мешање док се не згусне.


Пред крај додати ванилин шећер и млевени мак. Све заједно кувати још 5 минута.

Умутити 2 жуманца и 4 беланца.

У прохлађени фил додати умућена јаја. Кашиком сјединити смесу.

Тесто извадити из фрижидера и поделити на два дела. Сваки део истањити помоћу оклагије и обликовати у правоугаоник величине плеха.

У плех ставити папир за печење и преко њега ставити један правоугаоник теста. Тесто обликовати према величини плеха. Обликовано тесто извадити са папиром и оставити са стране.

Науљити плех и у њега ставити други део теста и обликовати га. Преко ставити припремљен фил. Прекрити га пругом кором заједно са папиром, тако да папир остане са горње стране како би могао да се уклони.



Рерну загрејати на 200 °C. Ставити плех у рерну и пећи 45 минута. Печен колач извадити из рерне, охладити и посути прах шећером. Сећи на коцке и служити.
Пријатно.